Frågor & svar

Kostutmaningar av den här typen föregås ofta av en hel bok på några hundra sidor, och det är därför självklart att det uppstår en del frågor när informationen är så pass begränsad som här.
Nedan följer ett antal vanliga frågor, och svar på dessa.
Är det något du undrar över så tveka inte att skicka mig din fråga, så lovar jag att svara. Jag har även för avsikt att fylla på med frågor och svar på den här sidan, allt eftersom de kommer in.

1. Efter en kort tid med den här kosten har jag börjat känna mig slö, seg, yrslig och ofokuserad. Borde jag avbryta utmaningen?
– Det är väldigt vanligt att man under den första tiden, upp till så mycket som tre veckor i en del fall, upplever dessa fenomen. Anledningen är att din kropp får ett kraftigt minskat tillskott av kolhydrater, och nu har börjat producera de enzymer mm. som krävs för att börja använda ditt lagrade kroppsfett som huvudsakligt bränsle. Oroa dig inte, det är ingen fara. Fortsätt med utmaningen så kommer du så småningom återfå energin, och mer därtill. Skulle det kännas alltför jobbigt så prova att lägga till lite extra kolhydrater, t ex en sötpotatis.

2. Träningsresultaten skulle bli bättre av den här kosten, men efter en vecka har de bara blivit sämre. Varför?
– Samma anledning som i första frågan. Under den första tiden skulle jag rekommendera att du trappar ner något på den utdragna, högintensiva delen av din träning. Att lyfta tungt eller träna lågintensivt brukar inte påverkas lika mycket, men avvakta lite med de långa, intensiva momenten.


Annonser

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: