Primalistens Paleoutmaning

paleoutmaningen-0130 DAGAR SOM KAN FÖRÄNDRA DITT LIV
Har du bestämt dig för att ta din hälsa till nästa nivå genom att optimera din kost och dina matvanor efter just dina egna förutsättningar? Då har du kommit rätt.
Den här delen av Primalisten innehåller en månadsutmaning, där du under trettio dagar kommer äta helt enligt de mest strikta riktlinjerna för en näringsrik paleobaserad kosthållning. Många som deltagit i en kostutmaning av den här typen kan vittna om en mängd hälsoförbättringar, stora som små.

  • Ökad energi
  • Bättre prestation i träningen
  • Reducerad fettprocent
  • Minskad värk i muskler och leder
  • Ökad koncentrationsförmåga
  • Lindrade epilepsibesvär
  • Minskad diabetesmedicinering
  • Friskare mag- och tarmflora
  • Förbättrade blodvärden

Det är bara ett fåtal effekter som kan uppnås på så kort tid som en månad, och även om ingen blir helt botad bara av att lägga om kosten under trettio dagar så är min förhoppning att de allra flesta kommer uppleva tillräckliga hälsoförbättringar för att inse kostens betydelse för hälsan.

KORT OM UTMANINGEN
Här hittar du ett komplett upplägg för hur en sådan månadsutmaning kan gå till, med alla riktlinjer om vad som ska undvikas och vad som bör läggas till i din kost under månaden som följer.

Utmaningen är stående, vilket innebär att du väljer helt och hållet själv när du vill köra igång. När du känner dig redo är det bara att kika in här för att få all information du behöver. Mitt tips är att gå ihop med en eller flera vänner, och välja en tidpunkt då du vet att du med stor sannolikhet kommer kunna hålla utmaningen under minst 30 dagar. Förslagsvis inte över julhelgen, eller om du har ett pärlband av födelsedagskalas och firmafester framför dig. Det är förstås helt upp till din egen karaktär och självbehärskning om du klarar av att motstå frestelserna vid sådana tillställningar, men ha i åtanke att det är av allra högsta vikt att du verkligen följer riktlinjerna under månaden, utan att avvika. Annars uteblir även de finaste resultaten

Jag vet att vissa kan bli avskräckta av att lägga om kosten så pass radikalt som är önskvärt under den här utmaningen, och för er har jag lagt in ett något mildare alternativ. Min förhoppning och önskan är dock att alla ska göra en seriös satsning att hålla sig strikt till utmaningen, men hellre än att strunta i det helt så ser jag gärna att man tänjer på reglerna något. Därför kommer du hitta en strikt och en lite mer avslappnad version, men som förhoppningsvis ändå leder till fina och kännbara resultat.

Nu kör vi!

”Med all motstridig forskning som finns om kost och matvanor så finns det bara ett sätt att ta reda på sanningen. Experimentera på dig själv, studera resultaten och få reda på vad som fungerar för just dig, vad som får din kropp att frodas, och vad som är hållbart för dig i längden”


Annonser

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: