Hälsoutmaning hösten 2013


Sommaren går mot sitt slut, och vi kan verkligen inte klaga på det vackra väder vi haft större delen av semestermånaderna. Är det bara jag, eller har det varit färre insekter i år också? Förmodligen är det bara jag..
Jag vet att jag varit extremt dålig på att hålla blogg och facebookgrupp vid liv, och jag kan inte på rak arm lova att det kommer bli någon större förbättring den närmaste tiden. Ambitionen är att komma igång igen, men först måste motivation och lust infinna sig, och det får ta den tid som behövs.

Äta bra ska vi ändå göra under tiden, så nu drar jag och flickvännen igång en månads hälsoutmaning igen. Ni är alla varmt välkomna att göra oss sällskap!
Jag skrev ett inlägg förra året som tål att läsas igen, då utmaningen i prinicip ser likadan ut i år. Dessutom finns förstås en hel sektion av bloggen som beskriver den hälsoutmaning vi genomförde tillsammans med Crossfit Kalmar i början av året. Läs gärna där om du är nyfiken på vad det hela handlar om.

Till skillnad från förra året kommer jag inte göra några daliga uppdateringar den här gången. Återigen får jag be om ursäkt och överseende med att motvationen till min närvaro på nätet är låg, men ni ska veta att jag verkligen uppskattar att det fortfarande ramlar in nya prenumeranter, följeslagare och kommentarer.
I Primalistens facebookgrupp kommer det dyka upp en del inlägg under månaden, om än inte dagligen.

En tvist som jag och tjejen kommer lägga till den här gången är att vi ska försöka hålla ner matkostnaderna väsentligt. Paleo on a budget som det så fint brukar heta. När utmaningen sen är slut tänker jag skriva ett inlägg om hur det gått, samt lite tips och tricks för att matkostnaderna inte ska bli så dyra. Har ni förslag och idéer här så dela gärna med er! Man behöver verkligen inte vara höginkomsttagare för att kunna äta hälsosamt.

Skriv gärna en rad om ni också ämnar delta i en hälsoutmaning, och häng gärna med och kommentera i facebookgruppen!
Visst ja, det bör kanske sägas att vi kommer genomföra utmaningen under hela september månad, med start nu på söndag. Personligen kommer vi inleda med ett dygns fasta.
Kör hårt!

Annonser
Categories: Inspiration & Gemenskap | Etiketter: , | 5 kommentarer

Inläggsnavigering

5 thoughts on “Hälsoutmaning hösten 2013

 1. Eva Gunhamn

  Kan verkligen rekommendera Wirbladhs Gårdshandel. Har precis köpt en ”grillåda”. 14 kg nystyckat pigghamfläskkött med finaste kotletter, fläskfärs mmmm för 52 kr kg.

  • Wirbladhs är en favorit, absolut. Det har blivit några vändor dit, även om vi än så länge bara köpt nötkött.
   Vanligtvis kan jag inte rekommendera dem nog, men har man en tight budget måste man kanske köpa det lite billigare köttet i butik.

 2. Hur går det med att hålla nere kostnaderna??

  • Det går bra. Under månadens första tio dagar har vi ätit mycket billigare än vanligt. Dock ska det poängteras att vi vanligtvis lägger ganska mycket pengar på mat, och den summa vi kommer landa på nu kanske hamnar någonstans i nivå med var den som äter ”vanlig” mat hamnar.
   Förhoppningen är att kunna visa att det inte behöver bli särskilt mycket dyrare att äta bra mat.

 3. Vitkål, brysselkål, champinjoner, morot, lök, fryst spenat, fryst hariocots verts, hel färsk kyckling, tycker jag är billig mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: