Reklam på Primalisten


Man måste väl ha nått någon form av milstolpe som bloggare när man blir tillfrågad att göra reklam på sin blogg?
Min spontana reaktion var att tacka nej, då jag själv aldrig direkt har brytt mig om att klicka på reklambanners på andras bloggar, och är det dessutom helt fullklottrat med reklam så ser hela sidan bara oseriös ut.
Det som ändå fick mig att överlägga med mig själv var att i det här fallet rör det sig om produkter som jag ändå tror på, och faktiskt själv har rekommenderat här på bloggen sedan start. Nämligen kosttillskott av bra kvalitet i form av omega-3, vitamin-D, samt magnesium. Precis de tre tillskott jag anser vara ett smart komplement till kosten, om det behövs. Ett fjärde skulle möjligen vara ett tillskott av enzym för matsmältning.

Med det här inlägget vill jag därför fråga er läsare vad ni tycker om reklam på bloggen? Är det något ni skulle störa er på? Är det något ni skulle klicka på om ni tänkt köpa tillskotten?
Min intäkt blir förstås en liten del av det som handlas via länkarna. Jag själv gillar Angelo Coppolas syn på reklam, då han enbart gör reklam för sådant han själv använder och personligen rekommenderar.

Kort information om de olika kosttillskotten, och vill ni handla via min sida så klicka på bannern här nedanför, eller den i marginalen till höger.

 • Omega-3
  Äter du redan fet fisk ett par gånger i veckan så behöver du troligtvis inte komplettera med mer fiskolja. Gör du inte det så kan det vara värt att kolla närmre på tillskottet, då omega-3 har många goda egenskaper, vilket ändå för anses vara ganska välkänt. Du hittar omega-3 i bladen hos en del växter och alger, men det är vanligtvis inte den vägen du själv får i dig omega-3. Ett mer rättvisande beskrivning är att det är vår mat som äter dessa växter, och på så vis blir fisk, skaldjur och gräsbetande kreatur berikade med omega-3, vilket är en av anledningarna till att vi borde välja gräsbeteskött framför kött av sämre kvalitet.
  Omega-3 har antiinflammatoriska egenskaper, och viktigt är bland annat att upprätthålla en bra balans mellan omega-3 och omega-6 (som är proinflammatorisk). Omega-6 får du troligtvis redan i dig mer än tillräckligt av. En ratio på 1:1 eller 1:2 mellan omega-3 och omega-6 vore optimalt, men med den kost många äter idag hamnar ration inte sällan så skevt som 1:10 eller 1:20. Tidigare rekommenderades att helt enkelt stoppa i sig en rejäl dos omega-3 för att balansera detta, men en bättre idé är att istället sänka intaget av omega-6, genom att t ex sluta äta vegetabiliska oljor, och skära ner på konsumtionen av många nötter.
  I och med dess antiinflammatoriska egenskaper är fiskoljan bra för bl a hjärt- och kärlhälsan, för hjärnan, och för ökad motståndskraft mot autoimmuna sjukdomar, samt för hyn.
 • Vitamin-D
  Här vill jag också börja med att säga att du får troligtvis i dig tillräckligt av vitaminet om du vistas ute i solen om somrarna, då kroppen tillverkar sitt eget vitamin-D av kolesterol när solens UV-strålar träffar huden.
  Dock är det svenska klimatet inte särskilt soligt alla gånger, och framför allt på vintern kan tillskott vara ett smart drag. Även i det här fallet kan du få i dig vitaminet genom att äta fet fisk, men annars kan ett tillskott i samband med måltid vara bra. Vitamin-D är bra för bland annat skelett, muskler och immunförsvar. 
 • Magnesium
  Du får i dig magnesium den naturliga vägen genom att åter igen äta många typer av fisk, men även via bladgrönsaker som spenat, eller nötter och frön, samt mörk choklad och mineralvatten. Halten av magnesium i grönsakerna beror mycket på jorden de odlats i, och det är inte alltid som jorden är särskilt näringsrik. Magnesium är bra för bl a ben- och muskler. Tränar du mycket så förbättrar magnesiumet musklernas återhämtningsförmåga. Magnesium är även viktigt för den mentala hälsan, och brist kan leda till bl a koncentrationssvårigheter. Även sömnen påverkas av ditt intag av magnesium.

Äter du redan bra, samt vistas mycket ute i sol och natur så behöver du troligtvis inte komplettera med kosttillskott. Om du däremot känner att din kost är allt annat än optimal, eller om du är nyfiken på eventuella förbättringar, så testa gärna tillskotten här ovan och känn efter själv hur det känns.

Annonser
Categories: Nutrition & Näring | Etiketter: , , | 9 kommentarer

Inläggsnavigering

9 thoughts on “Reklam på Primalisten

 1. Så länge som man kan försvara den eller de produkterna man gör reklam för så ser jag personligen inget fel i att göra reklam för någonting som kan främja en bättre hälsa och livsstil.

  • Håller med, men det får heller inte bli för mycket reklam. Då känns det ofta ganska jobbigt och oseriöst även om det är bra grejjer. Personligen gillar jag reklam för produkter i själva bloggposten istället för som banners.

   För övrig beställde jag en hög omega 3 från pure pharma igår… 😛

 2. Hej P,

  har haft kontakt med Erik en tid angende dessa och fick just ngra samples. Precis som du r jag lite kluven till att brja slja dem p PriMaten. Men nu nr ven du verkar tycka att de r bland de bsta om man nu vill/behver, s kanske vi ska sl till och gra ett frsk.

  Ma det bra – hoppas vi ses snart!

  – t vl,

  / Lars

  Ps. Upptckte Parkour igr(!) tillsammans med 8-rige sonen. Fantastiskt !! Vi krde tre timmar igr och tv idag p Klttercenter i Uppsala. Blsor i hnderna och ljligt trtt i magen. Men glad 🙂

  1 apr 2013 kl. 18:16 skrev Primalisten:

  >

 3. Hej, Tycker det är helt ok att göra reklam för något som man själv tror på och vet fungerar. Det är ju helt enligt din livsstil så det tycker jag absolut att du skall acceptera. Det är inte fult att tjäna lite pengar:) Lycka till! / Kristina

 4. Jag gjorde alldeles nyss precis samma val, med reklam för precis samma produkt(er).
  Helt enkelt av den anledning att jag är övertygad om dess kvalitet.
  Tog samtidigt bort all wordpress-genererad reklam, för att ha kontroll över vad som annonseras.
  Kommer snart lägga upp lite annat med, och syftet med allt jag kommer lägga upp är att tipsa andra om produkter jag själv använder och har på ”önskelistan” för att göra min livsstil lättare och roligare.
  (Eventuella intjänade pengar kommer enbart användas som ”bidrag” då jag själv köper produkterna jag annonserar för.)

  Inget fel med det så länge man kan stå för det, kör på! 🙂

  Lev väl // Peter

 5. Inget fel med vettig reklam 🙂

 6. Peter

  Hej, har precis hittat till din blogg. Ska kika lite på gamla inlägg och kanske börja följa den. Personligen stör jag mig sällan på reklam. Tycker man ska ha möjlighet att tjäna i alla fall någonting på att driva en blogg eller hemsida som är populär.

  Sen är det givetvis ett extra plus när det faktiskt rör sig om relevanta produkter för hemsidan som skribenten kan stå för. Hade krockat lite om du t.ex. sponsrats av någon snabbmatsföretag kanske.

 7. Tycker reklam är urjobbigt på bloggar, MEN produkter som länkas till inlägg, alltså är relevanta, för att du gillar och stödjer dem. Kör bara kör!

 8. Johnf468

  Great website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also akdeccecddfd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: