Restaurang Primaten öppnar i Uppsala


Imorgon är det dags för Sveriges första (?) paleoinriktade snabbmatsrestaurang att slå upp portarna i Uppsala!
Restaurang Primaten drivs av Lars Fahlén, som kontaktade mig förra sommaren då jag fortfarande bodde i Uppsala för att berätta om sina tankar att skapa ett hälsosamt alternativ till snabbmatsrestaurangerna i stan. Tanken då som nu är att ni som bor och arbetar i Uppsala ska kunna köpa er frukost eller lunch på ett ställe som serverar mat av naturliga och bra råvaror, ekologiskt och närproducerat så långt det är möjligt. Oavsett om du äter stenålderskost eller LCHF kommer du hitta mycket gott på menyn. Det finns förstås även sallader för dig som föredrar vegetariskt.

Jag är glad över att få ha varit med på ett hörn under restaurangens födelseprocess, där jag främst bidragit med lite texter och kunskap om hur tankarna kring kosten går inom paleosfären. Lars har fått stor hjälp med menyn av kokboksförfattaren och matbloggerskan Birgitta Höglund, men även av fler som engagerar sig för hel och ren mat. Lars själv är grymt driftig, och runt restaurangkonceptet kan vi förvänta oss en del andra arrangemang som t ex föreläsningar framöver.

Jag hoppas ni förärar Primaten med ett besök framöver, och återkom gärna med era åsikter till Lars, eller till mig om ni känner för det. Restaurangens meny är inte huggen i sten, och jag vet att förslag på förbättringar tacksamt tas emot.

Annonser
Categories: Mat & Dryck, Personligt & Utvecklande | Etiketter: | 3 kommentarer

Inläggsnavigering

3 thoughts on “Restaurang Primaten öppnar i Uppsala

  1. Riktigt roligt och i sommar kommer vi åka upp och göra ett besök! Bra jobb allihopa. Jenny & Magnus

  2. Waxcake

    Till beskrivningarna utav de olika rätterna på menyn bör det stå om de även innehåller mjölkprodukter. Utöver detta skulle jag vilja se mer inälvsmat.

    • Tackar, det ska jag framföra. Ska till Uppsala nu i helgen och själv prova menyn för första gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: