Äventyrlig utfärd i naturen


Många är vi som lockats av tanken på att ge sig iväg på en längre utfärd i naturen, även om vi ofta kommer fram till att vi nog är lite för bekväma av oss ändå, och väljer att stanna hemma i soffan.
Andrew Badenoch är framför allt känd för sin snygga och intelligenta blogg evolvify.com, där han skriver väldigt väl genomarbetade inlägg om allt möjligt som har med människan och evolutionen att göra, där inläggen framför allt handlar mycket om människans psyke. Han är även lite av en udda men intressant typ, med sin kilt och sina svartmålade naglar, bosatt på en segelbåt större delen av året.

I vår kommer Andrew ge sig ut på en äventyrlig resa som tar honom upp mot arktiska oceanen, genom Kanada och vidare bort mot Alaska. Han tar sig fram med cykel, en s.k. fatbike, och en uppblåsbar flotte. Just nu samlar han in sponsorpengar för att kunna genomföra projektet, men även om man inte är intresserad av att bidra så kan det nog vara intressant att följa hans färd som kommer pågå i omkring 8 – 9 månader.
Det är ju så, att om man inte kan, vill eller orkar ge sig ut på egna äventyr så är det alltid trevligt att leva lite genom andra. Själv blev jag väldigt nyfiken på detta med fatbikes, men efter lite snabb efterforskning verkar det inte vara något som direkt spridit sig till Sverige än, så jag är osäker på om det ens går att köpa här. Det skulle hur som helst vara roligt att ge sig ut på någon mindre avancerad vandring eller utflykt någon gång, antingen här i Sverige eller på annat håll, i t ex Alperna.

Kolla gärna in den här videon som visar lite vad fatbikes är. Visst blir man lite sugen?

Annonser
Categories: Inspiration & Gemenskap | Etiketter: , | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Äventyrlig utfärd i naturen

  1. Peter

    Litet tips; kika på vandringsleder i din närhet. Jag och ett kompisgäng vandrade 5 mil under två dagar på Hallandsleden nu i helgen, Nikkaluoktasoppa över öppen eld och sova ute i 18 minus är najs:)

    • Tackar för tipset, det låter som en härlig utfärd! Jag är nyinflyttad i Kalmar, och i sommar är tanken att utforska omgivningarna lite. Att ta mig runt Öland står definitivt på schemat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: