21-dagarsprojekt med Mark Sissons nya bok


Den nya boken Primal Blueprint 21-Day Total Body Transformation av Mark Sisson är redan inköpt, utläst och luggsliten. I korthet kan jag säga att det är en tunnare bok som helt fokuserar på VAD man ska göra och tänka på när det kommer till kost, träning och hälsa. Teorier, forskning och annan information får inte lika mycket utrymme, och det är ett medvetet drag. Boken är tänkt som ett program att följa dag för dag under 21 dagar, och trots den vilseledande rubriken som hade platsat bättre på Aftonbladets löpsedel handlar det alltså inte om att förändra sin kropp på 21 dagar, utan att steg för steg lära dig allt du behöver veta för att ställa om dina levnadsvanor framöver.

För att kunna recensera en bok av den här typen känner jag dock att jag först vill ge programmet en chans, trots att jag förmodligen redan känner till det mesta som finns att lära därifrån, så med start idag och 21 dagar framåt kommer jag försöka utföra de dagliga uppdrag som ges i boken! Till en början hade jag tänkt hålla mig bara till mat- och träningsutmaningarna, men det är förstås roligare att försöka göra det bästa jag kan av alla dagliga uppdrag.Jag ska inte avslöja alla utmaningar i boken, men jag kommer posta lite till och från på Twitter om vad jag sysslar med, och kan säga att idag handlar det om att rensa ut all skit ur kyl, frys och skafferi (vilket det inte finns mycket av), hitta en lämplig plats för sprinter, leta reda på bra butiker, gårdar och liknande för att handla bra mat, samt komma på några sätt att öka ens vardagsmotion.
Kika in igen om tre veckor för en recension!

Annonser
Categories: Böcker & Film | Etiketter: , | 3 kommentarer

Inläggsnavigering

3 thoughts on “21-dagarsprojekt med Mark Sissons nya bok

 1. Så spännande! Lycka till! Ser fram emot recensionen.

 2. Lars

  OK Patriq,
  Jag har nu läst färdigt och är otroligt taggad. Startade min 21-dagarsutmaning imorse med en toppengod omelett med bra ägg, bacon och avocado, stekt i cocosolja. Tar cykeln istället för bilen idag för en lång ärenderunda 🙂 – Vi hörs! / Lars

  • Lycka till Lars! Ägg kan man ju äta i så många smarriga varianter 🙂
   Man kan behöva justera och flytta runt utmaningarna lite märker jag, för att det ska passa bättre in i ens vardag, men det är helt ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: