Om diabetes och kostråden i Vetenskapens värld


Tack vare LCHF-rörelsens drivna och övertygade anhängare har det uppstått en turbulens i kostdebatten i Sverige som jag tycker är väldigt positiv, då varje forumdiskussion, TV-inslag, debatt eller för den delen vriden löpsedel förhoppningsvis leder till ett ökat intresse och medvetenhet för kost bland befolkningen på ett sätt som ännu inte sker i särskilt många andra länder.
Än så länge talas det i huvudsak om makronutrienter som mängden fett vs. kolhydrater, men jag kan också se hur matkvaliteten får större betydelse för LCHF-förespråkarna, något som i längden kommer leda till diskussioner om förbättringar av vår matproduktion, djuruppfödning och tillsatser m.m.

De flesta tidningsartiklar och TV-inslag har varit ganska försiktiga eller till och med negativa till lågkolhydratkosten, men här ser vi ett inslag i Vetenskapens värld som faktiskt ger en mycket positivare bild.
Programmet inleds med ett reportage om rymdfärder och snabbtåg som kanske är intressant nog, men spola fram ca 18 minuter och 30 sekunder för att se reportaget om åldersdiabetes och de motsägelsefulla kostråden.

Annonser
Categories: Nyheter & Media, Sjukvård & Hälsa | Etiketter: , | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: