Vad ska vi äta ikväll? The Foodee Project


För ett tag sen postade jag en finfin inköpslista från Mark’s Daily Apple som hjälp för dig som är intresserad av att hitta bra råvaror till din mat. Dagens tips får väl ses som ”Vad ska vi äta ikväll? Del 2”, och jag lär säga att det är aningen vassare än Marks inköpslista. The Foodee Project är en sajt som samlar in recept från paleoinriktade bloggar över hela nätet. På så vis slipper du leta på flera olika ställen, utan du har en stor mängd recept samlad på en och samma plats. Klickar du på ett recept flyttas du till orginalsajten, och the Foodee Project kan på så vis inte anklagas för att stjäla andras recept, eller trafik från deras sajter. Tvärtom.

Det handlar om mer än bara en insamlingssajt för matrecept. En av styrkorna med The Foodee Project är att när du letat reda på ett antal recept som du tycker ser smarriga och intressanta ut, så klickar du på ”Itemize”, vilket snabbt skapar en inköpslista över de olika ingredienser du behöver för alla recepten. Ingredienserna listas snyggt och prydligt efter varutyp, dvs ”meat”, ”dairy”, ”seafood” osv, och kan sedan snabbt skrivas ut eller mailas till dig själv så du kan öppna listan i din mobil när du är i butiken.
The Foodee Project är ännu bara i betastadiet, men fungerar alldeles utmärkt. Ge projektet lite mer tid så har de snart en enorm mängd recept, där det kommer finnas god och näringsrik mat för alla smaker.
Prova själv!


Relaterade inlägg
1. Den kompletta matguiden. Inköpslista á la paleo!

Annonser
Categories: Mat & Dryck | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Vad ska vi äta ikväll? The Foodee Project

  1. Mats Uddenfeldt

    Kul tips! Kommer definitivt surfa dit för inspiration både till vardags och fest.

    • Hej Mats, starkt jobbat på träningen idag!
      Ja, där finns en del maträtter att botanisera bland. Sen har jag ju själv en massiv databas om tre recept här på bloggen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: