Topp 5 paleo podcasts, lyssna på de som kan


Trött i ögonen av att läsa alla långa artiklar som finns utspridda bland nätets paleobloggare? Tur då att flera drivna bloggare startat upp egna podcasts, ljudsändningar över nätet som faktiskt är riktigt givande att lyssna på. Perfekt när  man är ute och promenerar eller kör bil längre sträckor. Själv brukar jag plugga in en podcast i ena örat när jag jobbar om nätterna, så lär jag mig något mer än att bara låsa upp och låsa igen samma dörrar natt efter natt 🙂

Topp 5 Podcasts

 1. The Paleo Soluton
  Varje tisdag släpper Robb Wolf och kollegan Andy Deas en timslång podcast fylld av nyttig information, och en väldans massa humor! Det är framför allt kost och träning som diskuteras, och ofta på en ganska detaljerad nivå. Extremt lärorikt! Jag har lyssnat genom alla 68 podcasts som hittills släppts, och flertalet mer än en gång. Robb & Andy klarar sig utmärkt på egen hand, men till och från har de intressanta och kunniga gäster på besök. The Paleo Solution är en solklar favorit som jag ser fram emot varje vecka.
 2. Livin’ La Vida Low-Carb Show
  Jimmy More är enormt produktiv med sina 450 podcasts, och han har skrapat ihop en otrolig mängd välgjorda intervjuer. Faktum är att han haft i princip alla stora namn som gäst på sin podcast. Det ska nämnas att Jimmy More inte driver en renodlad paleo podcast, utan han är inriktad mer på lågkolhydratskost och skulle i Sverige säkerligen platsa som hedersmedelm i LCHF-klanen ;). Det finns dock många likheter mellan de här sätten att se på kost, och Jimmy själv har fått fler och fler pikar om att han börjar röra sig mer åt paleohållet. Det här är hur som helst en djup guldgruva av information.
 3. Latest in Paleo
  Att lyssna på Angelo Coppolas podcast ger mer av en själslig upplevelse än den vetenskapliga informationsbomb som de två ovanstående förmedlar. Angelo har för det första en väldigt behaglig berättarröst, och dessutom vet jag ingen annan som har en så romantisk eller filosofisk syn på hela paleokonceptet. Allt handlar förstås i grunden om att vi ska äta bra för att må bra, men Angelo fascineras mycket av idéen om att vi ska ta vara på våra förfäders arv och hela den biten. Han är förstås själv väldigt kunnig, mer mer än något annat är han inspirerande.
 4. Paleo Talk
  En nystartad podcast som drivs av tjejerna bakom Everyday Paleo och Growing Up Paleo. Den har en tydlig inriktning mot kvinnor, och handlar mycket om hur man implementerar en bra syn på mat i sin familj, vad man ska tänka på när man är gravid, hur man får sina barn att äta bra, och många tips kring själva matlagningen. Även om jag varken har barn eller råka vara kvinna så tycker jag det är en bra podcast. Det enda negativa är att det kan bli väl flamsigt och fnittrigt under sändningarna, men om man inte stör sig alltför mycket på glada människor så uppskattar man nog även denna podcast 🙂
 5. The Low-Carb Journey Podcast
  Sist då, ytterligare en podcast som inte är direkt paleoinriktad, utan mer åt lågkolhydrathållet. Den drivs av Hank Garner, en kille som ganska nyligen hoppade på low-carbtåget och sedan dess har rasat i vikt. Även om han själv inte är extremt insatt i ämnet, och även om det inte är alltför mycket paleofokus, så är han bra på att intervjua folk som faktiskt har mycket vettigt att säga.

Som en liten bonus kastar jag även in The Food Lovers Dish It, som drivs av paret bakom den snygga receptsajten Primal Palate. Finns bara två podcasts idag, men det blir säkerligen fler, och även om det inte är några högklassiga sändningar så kan man alltid lära sig något.

Ladda ner och lyssna!

Annonser
Categories: Inspiration & Gemenskap | Etiketter: , , , , , | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Topp 5 paleo podcasts, lyssna på de som kan

 1. Hey very interesting blog!|

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: