Lista: Onödigt vetande om min träning och hälsa


Det är lördageftermiddag och jag sitter hemma och väntar på att tvättmaskinen ska snurra klart. Jag borde ta tag i städning, matlagning, dra iväg på ett träningspass eller skriva ett seriöst blogginlägg. Städning står på schemat imorgon, och träning blir det så snart tvätten är klar, så tills vidare får det bli blogging, modell kopierad lista.
Jag känner ingen som är ett lika stort fan av listor som min flickvän, men när jag hittade den här hälsoinriktade listan blev även jag lite sugen på att kasta upp den på min sida. Tog inte med alla punkterna, men de flesta. Stjäl den gärna!
So here goes!

Hälsolistan

 1. Min idrottsbakgrund
  Blandad kompott av allt från fotboll till judo under mina knatteår, precis som för de allra flesta. Simmade i flera år under skoltiden, men har aldrig på något vis siktat mot några särskilt stora framgångar.
 2. I mina öron när jag tränar
  Oftast ingenting, eller det som vår crossfittränare tycker att vi ska lyssna på, men när jag väl får bestämma över stereon blir det exempelvis Nightwish – Last of the Wilds, M83 – Asterisk, Rammstein – Bestrafe Mich eller Manowar – Warriors of the World.
 3. I min träningsväska
  Mitt hopprep ligger alltid i träningsväskan nästan oavsett vart jag ska någonstans. Annars är det förstås beroende på sport. Gi, dykmask, shorts, tandskydd m.m.
 4. Favoritmuskel
  Gluteus Maximus. Alltid bra att ha en stabil rumpa att sitta på.
 5. Mål med träningen
  För tillfället, muskeluppbyggnad med bibehållet lågt kroppsfett.
 6. Favoritövning
  Roligast är sparringen i BJJ. Gillar även statisk apnea i fridykning, och burpees på crossfit, tro det eller ej 😉
 7. Favoritmat
  Kyckling i mängder av wokade grönsaker och ostronsås. Eller en stor, saftig köttbit med ugnsrostade rotsaker.
 8. Mina inspirationskällor
  Självklart mina tränare på Crossfit Uppsala! Erwan Le Corre från Movnat och Robb Wolf är andra jag tycker har en sund träningsfilosofi.
 9. Favoritkonditionsträning
  Ostrukturerad löpning över stock och sten, med mina fantastiskt snygga Vibrams på fötterna.
 10. Favoritidrott
  Crossfit, BJJ, Fridykning. I like it!
 11. Mitt bästa kosttips
  Ät mer bacon!
 12. Favoritlivsmedel
  Ägg. Kan varieras på många olika vis, och är riktigt näringsrikt.
 13. En fredagkväll unnar jag mig gärna..
  Mörk choklad, glass eller mängder av salta pistagenötter stuvar jag gärna i mig då och då. Helg eller ej!
 14. Hälsa för mig
  Att få leva i en så sund kropp som möjligt, så länge som möjligt.
 15. Därför tränar jag
  För att människokroppen mår bäst av att få vara aktiv. Min är inget undantag.
 16. Min favoritfrukost
  Omelett fylld med t ex paprika, purjo, pepperoni och lite chiliflarn, kaffe med kanel i, ett par frukter och ett paket knaperstekt bacon.
 17. Detta skulle jag vilja utöva
  Jag skulle vilja ha tillgång till varmare väder och ett skogsparti där jag riggat ett utomhusgym. Kanske den dagen då jag skaffar egen gård? 😉
 18. Så sover jag
  Alldeles för lite och oregelbundet. Med konstant nattarbete blir det i första hand sömnen som får kliva åt sidan. Jag försöker få in 7 timmar sömn mellan mina 13-timmars arbetspass, men det är inte helt lätt alla gånger. Oh, och så sover jag helst med stängda ögon!
 19. Detta klarar jag mig inte utan
  I träningssammanhang klarar jag mig utan allt, i princip. Jag kan göra burpees naken i hemmets mörka vrå om det skulle vara på det viset, men bekvämligheten av träningskläder och redskap tackar jag inte nej till.
 20. Glöm inte att..
  Träning är viktigt! Kosten är kritisk!
Annonser
Categories: Personligt & Utvecklande | Etiketter: | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Lista: Onödigt vetande om min träning och hälsa

 1. Gillar dessa listor!
  Och förresten, haha, jag sover faktiskt ibland med öppna ögon – scary!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: